balonska odmazda

Ne znam jesam li vam to spomenuo, ali u nizu mojih fobija i stvari koje ne mogu progutati, koje mi smetaju i kojih se ježim, nalaze se i divna, šarena stvorenja – baloni. Eto, ne bi čovjek rekao, ja mrga, mrcina, balon malen, plah i isprazan, a ja ga se bojim. Ta tko je tu lud? Ja? Vjerojatno.

Priča ide ovako. Jednog davnog dana u dalekoj zemlji Nedođiji, živio mali Ariston. Kako Nedođija bješe selo, mali se Ariston igrao životinjama, raznim. Tako je uvijek bio okružen s najmanje dvije đukele, od pet do deset mačaka, svitama raznih pernatih životinja (koje ne jede ne iz nekog uvjerenja ili sažaljenja, nego zato što su prljavije od svinja) i svakakvih nekakvih divljači, bizona, vukova i ponajviše krava.  I živio je u skladu s njima, čak i s guskama koje su ga naganjale po dvorištu jer su bile veće od njega, i ničega se nije bojao i sve je bilo super.

Osim životinja, Nedođija je bila mjesto gdje su živjele i mračne sile. Bijaše tu duhova, utvara, prikaza, energetskih projekcija pandimezionalnih sila, slučajnih prolaznika/putnika vremena, božjih i vražjih stvorenja, i onih najgorih čudovišta – ljudi. Nikoga se mali Ariston nije bojao. S duhovima se igrao skrivača, sa Sotonom je tikve sadio, a sa svecima se Bogu molio.

Nedođija, divna i prekasna, bila je gotovo idilično mjesto za život. Sve dok jednog dana, na proslavi jednog od rođendana malog Aristona, mislim da devetog ili desetog, siguran nisam, nije se dogodilo nešto čudnovato, nešto što je poremetilo silu, uzburkalo duhove, pojebalo ravnotežu svemira, ugrozilo funkcionalnost vremenskih matrica i uzrokoval404 error u Matrixu!

Naime, Ariston je napuhavao balon i balon puče. I ne znam, nekako, ne znam kako, balon završi u oku Aristona koji je plakao sljedeća tri tjedna koliko ga oko boljelo. Od onda, Ariston nikad više nije u ruke primio to najlonsko zlo, tu zračnu utvaru, tog napuhanog stvora. Izbjegavao sam ih na sve moguće načine, bježao od njih, bojao ih se i nekako je to ostalo u meni. Bježi brate s balonima.

Jučer. Oh, jučer. Mala seka slavi osmi rođendan. S nekoliko klinaka i klinaca partija. Oni svi mahom generacija 2000/01. Kako sam ja bio zadužen za čuvanje, prometnuo sam se u održača  atmosfere. Morao sam biti strašilo, klaun, lotra za penjanje, osoba za gađanje oštrim predmetima, tortom i.. i.. nemate pojma koliko osmogodišnja djeca mogu biti zla! Istinski i esencijalno zla. Uglavnom, sve sam preživio i sve je bilo ok. Dok se nisu sjetili napuhati 50 balona i maltetirati me njima.

Kako da osmogodišnjem djetetu objasniš da se bojiš balona? Nikako. Šutiš i trpiš. Još dva ovakva rođendana i moja je fobija izliječena.

Oglasi

10 Responses to balonska odmazda

 1. hedseek kaže:

  a bemu miša!
  sad budeš baš za inat dobil balona za rođendan od mene da izlječiš tu glupu fobiju!
  buahahaha….

 2. Koala kaže:

  Veliki poljubac za Nives!!!!!! 🙂

 3. forestdumb kaže:

  🙂 ne znam što mi je bolje – Nedođija ili tulum osmogodišnjaka, u svakom slučaju – sretan rođendan seki!

 4. Drazen kaže:

  Hehe…nisam nikad cuo za balonofobiju…nisam ni siguran da to postoji? mislim, da, sad postoji sigurno, ali najvjerojatnije si ti jedini clan te grupe fobicara 🙂 pozdrav

 5. bambi kaže:

  Normalan si. naime, smatram sebe normalnom osobom. a bojim se usranih balona. ali samo onih malih, oni veliki…. iz kojih rigaš na dole su mi fora…. dok ja nisam u njima..

 6. neutrino kaže:

  Vidim da se i bambi sjetila velikih aviona, a bas sam te htio pitati je li te i njih strah …

  Nego jel te strah i kad na trgu ili u zooloskom prodaju one bunteve metaliziranih balona sa slikama Pikachua?

 7. neutrino kaže:

  Cuj mene, velikih aviona … mislio sam reci velikih balona …

 8. našao sam se uvrijeđen ovim tekstom!

  za ime isusovo pa nekada si se igrao i samnom!

 9. bjela kaže:

  jest da mi je žao, ali smješan post 🙂

 10. Wanda kaže:

  imam ja dva dječja u travnju. baš si mogao…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: