Bjelovar ostao bez vlasti

Ne znam koliko ste čitali današnje novine, ali one sve mahom donose novi sastav Vlade. Voljeli politiku ili ne, mišljenja sam da bi nas trebalo zanimati tko, zašto i kako će donositi odluke u moje ime. S tim u skladu, evo i jedne opaske koja će možda već u sljedećih dva dana postati aktualna. Pratite što se zbiva u Osijeku? Problemi oko gradske vlasti? Eh, pa nešto slično će se početi događati u Bjelovaru, ako već nije.

Zašto? Jednostavno je. Đurđa Adlešič, dosadašnja gradonačelnica, odlazi na mjesto potpredsjednice Vlade i brinut će o unutrašnjim poslovima Vlade. Njeni birači trebali bi biti razočarani. Ima funkciju koja dobro zvuči, ali koliko je funkcionalna, to je već drugi par opanaka. Đurđa je najavila svoj odlazak s mjesta gradonačelnice Bjelovara.

Damir Bajs, dosadašnji gradonačelni BB županije, odlazi na mjesto ministra Turizma iako on veze s turizmom ima kao i ja s afričkim useljenicima na prostore kontinentalne Amerike sredinom dvadesetih godina dvadesetog stoljeća.  Znam čovjeka i osobno i oduvijek mi je djelovao.. mlako? Da, mlako. Ni vrit ni mimo.. naprosto je tamo. Bjelovarski distrikt tako ostaje i bez župana.

Gordan Jandroković, u politici poznat po tome što se našao uvrijeđenim jer ga stjuardesa nije prepoznala, proteklo je vrijeme u Bjelovaru bio glavni rival Đurđi, držao je budnom, spremnom. Pokušavao je maknuti s vlasti i preuzeti Bjelovar, a s njim valjda i sve institucije koje postoje u tom gradu. U novoj Vladi dobio je mjesto na čelu Vanjskih poslova.

Gradonačelnica, Župan i glavni oporbenjak u istom šusu odlaze iz Bjelovara. Huh, baš me zanima tko i kako će preuzeti vlast. Žao mi je zbog Đurđe. Odnosno, žao mi Bjelovara što ostaje bez Đurđe jer što god tko rekao, napravila je mnogo za Bjelovarčane.

Oglasi

3 Responses to Bjelovar ostao bez vlasti

 1. neutrino kaže:

  Tja, optimist u meni bi ti sad rekao da ce mozda sad uciniti mnogo za Hrvatsku.

  Ali optimist u meni je jos samo uspomena, pesimist je ubio boga u njemu …

 2. forestdumb kaže:

  Hm…gle, bar nemate Glavaša, kao Osijek, a ni Đapića, kao Osijek, a (ako smijem ubaciti malo crnog humora) koliko čujem u Bjelovaru ima 150 kafića u gradu…ima se gdje utopiti tuga, to nam uostalom i najbolje ide.

 3. nostalgicna kaže:

  Djurdja je napravila mnogo i za Bosance 🙂
  Nedavno je za Caritas Sarajevo donirala Bozicne pakete najsiromasnijim obiteljima.
  Ugodno sam se iznenadila njenom jednostavnoscu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: